Ontslagen, wat nu?


Je bent of wordt ontslagen? Je hele bestaan staat op het spel en er komt een hoop op je af. Waar moet je beginnen? Het belangrijkste is dat je specialistische juridische hulp krijgt en weet wat je wel en vooral niet moet doen. Wij regelen dat! Klik hier en neem hier meteen contact op.

 

Als je een vast contract hebt, kun je alleen ontslagen worden, als de werkgever een hele goede reden heeft en dit kan aantonen (klik hier voort tijdelijke contracten). Er zijn 8 redenen genoemd in de wet. Voldoet de werkgever daar niet aan, dan gaat het ontslag niet door. Er wordt nogal eens gedaan of er (bewijs is voor) een geldige reden, maar daar prikken we zo doorheen voor je.

 

De wettelijke ontslaggronden zijn: reorganisatie/verval arbeidsplaats, langdurige ziekte, veelvuldige ziekte, disfunctioneren, verwijtbaar handelen, werkweigering, verstoorde arbeidsverhouding of andere omstandigheden. Afhankelijk van op welke grond de werkgever "inzet", bepalen we samen met jou de strategie en aanpak.

De werkgever moet altijd ofwel naar het UWV ofwel naar de rechter om dit ontslag geregeld te krijgen. Lees hier meer over de ontslagprocedures.

 

Daarnaast kan de arbeidsovereenkomst meteen eindigen als er een hele dringende reden is, dat heet ontslag op staande voet. Daar gelden strikte regels voor. Tot slot kan je contract eindigen door een beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd.

 

In al deze gevallen helpen wij meteen en gratis! Neem dus gewoon contact op.

 

Belangrijk is dat je in ieder geval niet verwijtbaar werkloos wordt. Het aanbieden te blijven werken en geen afstand doen van je baan, zijn erg belangrijk. Anders zet je namelijk je WW-uitkering op het spel. Teken dus niks voordat je ons advies hebt!

 

Lees hier meer over de volgende onderwerpen: ontslagproceduresontslag met een beëindigingsovereenkomst/vaststellingsovereenkomst, ontslag op staande voet, disfunctioneren, transitievergoeding, billijke vergoeding, reïntegratie, reorganisatie.

 


Waarmee kunnen we je helpen?